Welkom bij de Contactgroep Bedrijven Oostzaan (CBO)

Graag behartigen wij de belangen van ondernemers in Oostzaan. In de ruimste zin van het woord. In het bijzonder als gezamenlijk optreden noodzakelijk is.

Denk hierbij aan het aankloppen bij gemeente en provincie over infrastructuur, milieuzaken of onroerend zaakbelasting. Of aan een gesprek met Rijkswaterstaat over verkeersvoorzieningen en -plannen. Of het nu gaat over energieprijzen, accommodatie, vervoersproblemen, parkeer- en bedrijfsterreinen…

Wij maken ons hard voor de zaak met hart voor uw zaak.

Lid worden?

Wie lid wordt van de CBO doet al snel nieuwe contacten op. Deze kunnen uitgroeien tot nieuwe zakelijke relaties. Een handige manier om uw onderneming ‘aan de man’ te brengen. Of om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Via de CBO bent u automatisch lid van MKB-Nederland. De CBO maakt zich sterk voor uw bedrijf binnen organisaties zoals de Kamer van Koophandel. Tijdens bijeenkomsten belicht de CBO graag zaken die belangrijk zijn voor de ondernemer van nu. Daarnaast is het gewoon gezellig om u aan te sluiten bij de CBO. Elke laatste vrijdagmiddag van de maand: een netwerkborrel. In het najaar: een uitje.

 U kunt zich aanmelden via het secretariaat

Missie

De CBO zet zich in voor een goed ondernemersklimaat voor ondernemers en de gemeente Oostzaan: voor de aangesloten leden in het bijzonder.

Doelen
Contacten leggen met en tussen leden om banden en een krachtig netwerk te smeden.

twiskemolen
TekstBeheerVoiceTelefonie
Statuten

Historie

Rond 1950 richtte een aantal ondernemers een officieuze stichting op. 
Zonder statuten en niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK).
Zij wilden het Oostzaanse bedrijfsleven een steuntje in de rug geven.
Zo pakte de CBO onder andere de huisvestingsproblemen van gastarbeiders op. Die kwamen uiteindelijk niet. Door geldgebrek ging het plan om een loods te bouwen in het Twiske niet door. Maar, omdat er toch personeel van ver moest komen - Noord-Holland - werden uiteindelijk drie woningen toegewezen.
Het jaarlijkse uitje met de burgemeester en zijn vrouw was (en is) een feest.
Het CBO maakte zich hard voor de verbetering van wegen en het aanleggen van speciale parkeerplaatsen.

Uiteraard moest er contributie betaald worden. Hoeveel is niet bekend,
maar als een tekort dreigde te ontstaan, moesten de ondernemers gewoon bijbetalen. Jan Ruiven blies de CBO nieuw leven in, in 1980. Toen werd de CBO ook officieel een stichting. Dit keer met statuten en een inschrijving bij de KvK!

Bestuur

Voorzitter

Marc Flens

Secretaris

Neelu Boparai

Penningmeester

Jan Ruig

Communitaie & PR

Janneke Lagerwaard

Lid

Gerard Schaft

Lid

Hans Dral

Lid

Michael Ruig

CONTACTGROEP BEDRIJVEN OOSTZAAN

gashouderfabriek